Projecten Hongarije

Projecten Hongarije

Op 24 tot 27 maart 2010, is er humanitair transport naar Nyirlak 12 km van Sümeg in Hongarije gegaan dit in samenwerking met de Orde van de Schwertritter von Livland uit Duitsland en de Hongaarse Heilige Ladislaus Orde Ev.


Dit transport zal voornamelijk gericht worden op een gehandicapten tehuis, waar ongeveer 40 mensen worden verzorgt en dit tussen de leeftijd van 40 en 80 jaar.


Dit verzorgings tehuis bevindt zich op ongeveer 12 km van Sümeg, en moet het zien te reden met de steun die zij van de Hongaarse staat krijgen, tot op heden hebben deze mensen nog nooit hulp van buiten af gekregen en daarom zal 80% van deze actie gericht zijn op het verzorging tehuis.

De goederen bestaan voornamelijk uit beddengoed, dekens, kleding, Tv’s en Video spelers, enz,….

Ook worden er bureau stoelen geleverd aan het ziekenhuis van Sümeg aangezien zij bij de vorige acties bureau meubelen gekregen hebben, kunnen zij dat op dit moment goed gebruiken ( Zie vorige actie op de site van 2009 ).

Deze actie komt tot stand door een goede samenwerking tussen de Orde van de Tempelridders OSMTH-MCO , de Orde der Schwertritter uit Duitsland alsook de Heilige Ladislaus Orde Ev uit Hongarije.


03 tot 06 juni 2010, te Sümeg Hongarije,


Zal onze Orde met een delegatie aanwezig zijn op het Kapittel feest van onze bevriende Hongaarse Orde de Heilige Ladislaus Ev.


Hier zullen wij nieuwe Sportartikelen voor een school en weeshuis in Sümeg overhandigen.

Zodat de kinderen daar ook materiaal hebben om aan sport te doen.

Dit alles bestaat uit Tennis rakketen, 10 tallen voetbal truitjes van KRC Genk en andere, 10 tallen voetbal broekjes, sportzakken, T-shirts, petjes, en vrije tijds kleding, enz…… .

Te veel om op te noemen.

Dit alles van de merken Poema, Olumpic sportware, browning, enz….

Deze goederen hebben wij gesponsord gekregen voor onze projecten in Hongarije van de Familie Conings, die vroeger een sportwinkel de Cova hadden, maar ook nog  een restaurant bezitten die zij nog altijd uitbaten met name “ De Weijers Hoven “ , zie website: www.deweijershoven.be

Onze Orde dankt de familie Conings voor hun gulle gift.


Augustus 2009 - Humanitaire actie voor Papa in Hongarije


Gedurende de maand augustus 2009 , werd een humanitaire actie georganiseerd voor de stad “Papa” in Hongarije.

Deze actie kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen onze Orde , de Orde OMT ,de Schwertritter von Livland en de Orde St. Ladislaus .

Deze samenwerking heeft geleid tot het verzamelen van kledij , huishoudartikelen , boilers ,fietsen , beddengoed en een volledige semi industriële keuken.

Dit alles werd met lichte vrachtwagens vervoerd naar Hongarije op 14 , 15 en 16 augustus.

Een nieuwe actie naar de stad “Papa” is gepland voor de maand oktober en zal vooral bestaan uit winterkledij en speelgoed voor de kinderen.

Voor de maand november wordt een levering van verscheidene ton kindervoeding gepland.

Van 4 - 7 december 2009 wordt er een Sinterklaas actie gedaan in Hongarije met name in Papa en Sümeg en dit voor de kleintjes onder ons.

Deze actie zal voornamelijk bestaan uit speelgoed en winterkleding.

Dit alles met samenwerking van de Schwertridder von liveland, O.M.T, en de H. Ladislaus Orde.

Inzameling van kleding enz voornamelijk door de Commanderij St-Michael van Limburg.

Naar de toekomst word dit nog naar de andere Commanderijen uitgebreid.